BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, June 19, 2011

I'm Back

Assalammualaikum w.b.t

Sekian lama tidak menjengah ke blog sendiri terasa uwaa...macam dah ada labah-labah yang mula bersarang, anai-anai lak sibuk membesarkan rumahnya...segerombolan tentera semut lak sibuk bekerjasama membina empayar masing-masing...owh...tidak...cik ima harus berbuat sesuatu pada blog nie....ya....i have to do something with my blog....lihat blog-blog blogger yang lain...sumanya everyday di update...compare with my blog..ngeee...

Ya...last updating blog nie early of this year...itu pun sebab new year...lepas itu..terus xupdate...hehe...mayb...every year...cik ima hanya akan update utk new year jer...wah..wah..memang bagus tu...:)

Rasenyer itu saja yang nk bebel kan..if cik ima ader masa..cik ima akan update mcm sediakala ya...:)

Bye...see all of you soon...

Thursday, January 13, 2011

New Year 2011

Salam kepada semua blogger...rasenyer belum terlambat lagi cik ima nk ucapkan "Hepi New
Year 2011"...walaupun waktu cik ima post blog nie pada 14hb January 2011...first of all...diharap kepada semua blogger sehat-sehat hendaknya...di tahun baru nie...of course semuanya pasti tertanam dengan azam yang baru...for sesiapa yang azamnya belum tercapai masa year 2010..boleh la continue azam tersebut....for cik ima...last year punya azam ada jugak yang belum berjaya dilunaskan....so...cik ima berharap azam tersebut dapatlah di capai pada tahun ini dengan izin daripada Allah s.w.t....:)

Jadi...untuk this year...welcome 2011....cik ima pun nak buat satu perubahan pada blog cik ima ini...biasanya cik ima akan post entry-entry yang berkaitan dengan life cik ima...jadi...untuk tahun nie...cik ima rase mahu mengaktifkan diri dalam blogging ini...bukan aper...kalau dah bosan tu..boleh la cik ima nak post,tulih entry yang cik ima rase menarik and nak dikongsi bersama dengan pembaca-pembaca yang sudi singgah di blog cik ima ini...

Lastly...keep in touch with cik ima nya blog...pasti akan membuat rakan-rakan pembaca ternanti-nanti story-story yang nak dikongsikan bersama....(n__n)...untuk pertama kalinya...cik ima dah ubah template untuk blog nie.....and isi kandungan dalam blog ni pun akan ader beberapa perubahan....ok...cik ima rase setakat ini dulu untuk mukadimah di tahun baru....


Monday, November 1, 2010

Kucing

Cik ima tertarik tengok gamba2 kucin nie...cute mute...klako pun ader...kta saksikan disini....

Bila tgk catz nie...aku teringat laks dkt dak randy...sejibik jer..rindunyer ngn randy..

Inilah cinta hatiku...Randy Afendy..nmpknyer randy leh jadi model kucin...
 Randy model for snow cap..

 

Futsal 31October 2010

Futsal di hati ku....

Semalam cik ima berfutsal di Arena Ampang Sports Planet....dari pagi sampai la ke ptg berfutsal dkt sana...almaklum....ader tournament...rase-rasenyer....dah lama xberfutsal....bila dah lama xfutsal rase mcm excited sangat...mayb sbb tiang gol dengan ball kot...heheh....actually...cik ima ngn team member ader game futsal organize by UniKL -IPROM...jadi di semester akhir nie...saje rajin nk join the club...jadikan kenangan...lepas nie..dah xdpt rase detik-detik manis macam nie...orang ckp...zaman study nie la nk involved semua activiti...at least nnt dah tua2 nnt..leh la cerita dkt cucu cicik...nenek penah berfutsal masa zmn dulu-dulu..hehehehe...

Name team futsal cik ima yg bagi idea..sbb xtahu nk letak name aper...last-last terfikir nak letak name...Wakashi Hura Hara....mao gempak name tu...mix japaanese ngn malaysia...ala-ala...mix mkn sushi ngn nasi...heheh...

First game...group cik ima xhebat lagi..almaklum..suma tgh nervous...xnampak lagi gerak permainan mcm mn sebenarnyer....bila time third games....pergh...team Wakashi Huru Hara berjaya masukkan 6 gol...yeah...6-0...padan muka team Lu Pikirlah Sendiri...eksyen cikit group tu.....xtengok lagi...wakashhi huru hara main...hehhee...cik ima salah seorang yg menyumbang gol utk team Wakashi Huru Hara....bila dah dpt jaringkan gol..pergh...rase macam dpt...satu satisfaction...

So...end of the games
Team Wakashi Huru Hara menang naib johan..ok la tu...kita just for fun...sblm nk final exam...heheh...ok..nie ader la gmba-gamba masa games futsal tu...

                          Wakashi Huru Hara Teams                                                                          

Medal



p/s: majulah sukan untuk negara....(n___n)

Sunday, July 4, 2010

Seribu Pengertian

Assalammualaikum...

4 July 2010
Hari ini masuklah 2 hari Omei tinggalkan aku, cha, n mama die...Pemergian Omei memberi seribu pengertian pada Cha...saudara kembar Omei...Aku kasihan tengok cha...seolah-olah cha mengerti omei telah pergi untuk selama-lamanyer...cha jadi murung...makan pun xlalu...asik tidur dkt rumah...xaktif...pasif jer...aku kesian sangat tengok keadaan cha...

Hari-hari berlalu begitu cepat....seolah-olah Omei masih ader lagi...aku terbayang-bayang yang omei sedang lincah bermain..makan...hurm...aku harus terima semua itu..yes..u must accept it...Hari ini...aku dengan kakak ku telah merancang sesuatu supaya cha tidak bersedih lagi...kami belikan die Whiskas tuna yang lazat...ermmm...terasa mcm mao makan jer..bertambah sedap kalo dimakan bersama roti gardenia...yum..yum..hehhee...Alhamdulillah....cha berselera makan whiskas tuna tu...siap cuci muka xhenti-henti...tersenyum aku dibuatnyer...

And on that day jugak...aku anyah belikan die mainan...mula-mula xtahu nak beli mainan aper...last-last..kami belikan Cha ball...ball tu siap ader gambar smile...=)..ade dua set...wah...nie bukan sebab terpengaruh dengan piala dunia..nie disebabkan mainan tu sesuai untuk cha...

Yang paling besh..bila sampai umah...aku paling excited...cepat-cepat aku buka plastik bola tu..nak bagi cha main..tp...disebaliknyer...Mama cha lak yang main...Mama Angelina...mama kucing yang aktif..makin menawan Mama angelina sekarang nie..hehehe...sampai..brad pitt...beckham asik datang umah...nak mengorat Mama angelina...hehehe..Aper-aper pun..aku gembira...yang Cha kembali happy...

P/s: Aku nak download gambar kucin2 nie..tp..cable xde..xleh nak upload....Next Time...aku download yer...
Happy Sunday...


Thursday, July 1, 2010

Kesedihan

Assalammualaikum.........

Sudah tiba masanyer Cik Ima mengupdate blog setelah sekian lama tidak mengupdate...since bulan may selepas final exam....ima xupdate...rasa rindu dihati untuk mencoret kenangan terindah dan tragis yang dilalui selama beberapa bulan ini...

2 July 2010..
Detik 5.00 Pagi...
Dingin pagi subuh...sayup2 kedengaran cengkerik berirama di luar mengejutkan cik ima untuk terus bangun dari tidur...walaupun mata terlalu berat untuk dibuka...tp...cik ima cuba memaksa untuk membuka mata ini...didalam ingatan hanya memikir si kucin ku OMEI...Omei itulah nama nyer..nama yang diberi selepas selepas ianyer selamat dilahirkan di muka bumi 3 bulan yang lalu...

Pagi itu..aku dikejutkan oleh kakak ku yang kedua...Anyah..aku seperti tidak percaya ape yang diperkatakan oleh kakak ku...sayup kedengaran kata-kata kakak ku....aku terpana seketika...mengalir juga air mata yang panas ini di pipiku...akhirnyer Omei pergi meninggalkan aku untuk selama-lamanyer....aku terkilan...aku sedih di atas pemergiannyer...setelah 2 minggu kucin kesayangan ku Totong pergi meninggalkan aku...kini giliran Omei...

Pagi subuh itu...aku bercadang untuk memberi ubat kepada Omei..ubat yang sepatutnyer Omei makan pada 2hb July..tetapi...ajal telah memanggilnyer dahulu...aku terpaksa redha..mungkin ader hikmah disebalik aper yang berlaku itu...

Imbas Kembali....
28 June 2010...

Pada 28hb itu..aku akan bertolak ke Klang di atas urusan penting bersama kakak ku Anyah...waktu tu...keadaan Omei sihat...ceria...gemuk...memang terasa berat hati utk pergi...seolah-olah masa tu...aku dpt rasekan yang hari tersebut adalah hari terakhir untuk aku melihat omei dalam keadaan sehat walfiat...cergas...Tapi...malangnyer...3 hari selepas itu...segalanyer berubah...ayahku memberitahu...omei tidak pulang ke rumah selama 2 hari....hari ke-2 tu jugalah di pulang..tapi dalam keadaan yang x terurus....muntah bersama buih2 air liur nyer...uwaaaaaaa.sedihnyer...aku dpt rasakan yang omei telah termakan racun yg diberi oleh insan yang x berguna!!!!Bayangkan kucin yang berusia baru 3 bulan...menanggung sakit yang amat sangat..aku xakan maafkan insan yang menganiayai kucin....

Ptg 30 June...

Aku selamat tiba di rumah...aku melihat keadaan omei..aku sebak..and aku terus mengajak kakak ku ke klinik veterinar...Masa omei di rawat...doktor memberitahu...omei hanya mempunyai peluang yang tipis untuk hidup...iaitu..50% untuk hidup...aku terkezut...dktr suruh aku byk bersabar...aku berdoa..mudah-mudahan...omei sembuh seperti sedia kala...ubat yg doktor bagi...aku beri pada omei...aku ingat die mampu untuk bertahan..namun akhirnyer...omei menghembuskan nafasnyer yang terakhir pada pagi 2 July 2010..

Omei tetap dalam ingatan ku...
Aku sayangkan Omei....dalam masa sebulan lebih di rumah...aku terasa keakraban n kasih sayang bersama omei....gelagat...lincahnyer...masih terbayang2 di ingatan ku...


Itu semuanyer suratan yang telah ditentukan oleh Ilahi....
Aku redha dengan segala ketentuannyer....



Wednesday, May 12, 2010

I- City

Assalamualaikum....

Sudah lama rasanye Cik Ima xmengupdate blog peribadi...last post  masa bulan April...mana tidaknyer...end of April berperang dengan final exam...memang semester nie tough sesangat...setengah orang cakap last2 semester nie..relax jer..rasanyer pada cik ima...nak kata terlalu relax sgt...boleh tahan tak terrelax nyer...ngee...

Berbalik semula dengan isu exam...setengah paper tu...alhamdulillah..leh jawab...yang paling sedih sekali...paper 6sigma...memang kecewa tahap gaban..tahap dewa...mana yang lecturer cakap question mana yang kuar...satu pun xkuar...trsasar dari sasaran...semua member frust giler...dengan senior-senior lepas...suma yang die cakap...suma kuar...tapi..nak buat macam gane...redha jerla..mayb ader hikmah...

1. Study semua...kalao yg lecturer bagi hint tu...xsemestinyer keluar...untuk lebih selamat..study semua..kalo kuar semua hint tu...memang rezeki..kalo xder tu..redha jerla...huhuuhh...

3hb Mei 2010...

Abih jer paper 6sigma petang tu....kitaorg lepaskn tekanan...dengan menikmati pemandangan I-City yg indah di bawah neon-neon lampu yg cantik...cik ima pergi dengan member-member unikl...awie@fifi...mar...bad...n..amalina.... ktorg g sana lepas maghrib..kebetulan aritu cik ima ngan cik mar berpose...hanya sempat tapaw makanan dekat cafe....sempat berbuka minum air masak...sebab dak2 nie dah sampai...solat di masjid bangsar...pegi makan dekat Restoran Ali Cafe dekat Kerinchi...

Bergerak pegi ke I-City...sampai sana dalam pukul 9.00 malam...on that night..cik ima gembira sangat...en.arjuna fitri join the club...riang ria..berbunga-bunga hati nie...heehehehee...sambil menanti en.arjuna fitri sampai...sempat la kami semua bergambar disana....weee....(dalam hati gumbira sgt....arjuna dihati datang..)...nie ader la picture-picture yang sempat snap malam tu....saksikan nyer disini....


Awie...Mariam...Cik Ima...En.Arjuna Fitri.....

 
Cik Ima with Mariam...

 
Smile...

 
Amalina...Mariam...Cik Ima....


Kanak-kanak riang ria...